Mä avaan mun taustaa vähän teille. Mä oon osallistunut Jutan superdieettiin 2013. Dieetti loppui marraskuussa 2013 ja ennen kuin mun jakso tammikuussa 2014 tuli tv:stä, oli mulla jo tullut 15kg takaisin. Kesään 2014 mennessä mä painoin taas saman verran kuin aloittaessa. Kilojen lisäksi mä olin saanut itselleni pari syömishäiriötä, ahmimisen ja oksentelun. Näitä asioita mä työstin psykiatrian poliklinikalla vuoden päivät.

Viime vuoden marraskuussa mä vihdoin uskalsin hakea töitä ja pääsinkin töihin. Mikä parasta,  oon pystynyt käymään töissä. Viime marraskuussa mä pääsin myös HUS:in Painonhallintataloon valmennukseen. Siellä mä oon käynyt läpi syömiskäyttäytymistäni. Oon käynyt viikottain läpi tehtäviä, joissa joutuu miettimään omaa suhdetta ruokaan. Tänä aikana mun paino on pysynyt samana. Se on oikeesti iso saavutus sekin.

Sunnuntaina aloitin ENE-dieetin. Mikä se sellainen siis on? Se on erittäin niukkaenerginen dieetti. Pussikeittodieettinäkin tunnettu. Päivässä syön viis pussikeittoa, kylmää tai lämmintä. Tämän lisäksi mun dieettiin on lisätty 800g kasviksia, ruokalusikallinen öljyä ja kaksi 10g proteiinia sisältävää annosta lihaa, juustoa, munaa. Lihaa saa siis syödä noin 80g päivässä.  Painonhallintatalon ohjaajan kanssa sovittiin, että voin tän vuoden valmennuksen aikana kokeilla tätä heidän valvonnassaan. Alkuun sitä ei edes suositeltu mut nyt musta itsestä tuntui et haluun kokeilla.

Nyt tän viikon aikana mä oon miettinyt monia ruokaan liittyviä asioita. Monia kysymyksiä on noussut mun mieleen. Miks mä en osaa syödä oikein? Miks mä dieetillä pysyn kurissa mut muuten voin joka päivä montakin kertaa suistua raiteilta? Mitä sitten kun tää loppuu? Eihän mulle käy samoin kun neljä vuotta sitten, eihän.

Tää eka viikko on sujunut suht kivuitta. Odotin ehkä et ois enemmän nälkä. Herkkuja tekee mieli ja ihan normaalia ruokaa mut se nyt on normaalia. Oon juonu paljon vettä ja säästynyt päänsäryiltä. Totuttelu näihin pussikeittoihin on se pahin. Kylmät shaket on ehkä enemmän mun juttu. Ne on helppo juoda nopeasti. Lämmin kanakeitto menee alas kun laittaa paljon mausteita sekaan. 😀

Mut tää on vaan neljä viikkoa ja kyl mä sen kestän!